Matematik

Nogen som vil hjælpe mig?

27. oktober 2010 af sofiemusen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Kan ikke finde ligningen for dette?  

Bemærk at jeg gerne vil have fagligt svar på 8. klasses niveau.

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: HJælp.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Det er en lineær sammenhæng det vil sige ligningen kan skrives som y = a*x + b   hvor y er antal megabyte og x er tiden.

Har du et program eller skal du lave det i hånden?


Svar #2
27. oktober 2010 af sofiemusen (Slettet)

 Skal lave det i hånden. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Se lige den anden trød du har startet om opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Tag et stykke ternet/millimeter papir og lav et koordinatsystem. afsæt punkterne i din tabel med tiderne ud af x-aksen og megabyte op ad y-aksen.  lav med en lineal den bedste rette linje der ligger så tæt på punkterne som muligt. aflæs a og b fra grafen så har du din funktion y = a*x + b

der er fejl i din tabel     der skal stå 9,7 ikke 97


Svar #5
27. oktober 2010 af sofiemusen (Slettet)

 ja det er rigtigt!

Men altså jeg har lavet det du siger der kan bare ikke finde ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

b = skæringen på y-aksen

find to punkter på din linje    (x1,y1)  og  (x2,y2)   så finder du a ved a = (y2 - y1)/(x2 - x1)

jeg tror b er tæt på 0, og a er tæt på 4.


Skriv et svar til: Nogen som vil hjælpe mig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.