Matematik

Bestemmelse af a og b

27. oktober 2010 af Laurasarah (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har følgende opgave, som jeg ikke har kunnet finde ud af:

På figuren ses en skitse af grafen for en eksponentielt voksende funktion f (x)=b⋅ax .
Grafen går gennem punkterne P(1,6) og Q(3,24). Bestem tallene a og b.
 

Er der nogen der kan hjælpe mig?

Vh. Laura A


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2010 af Yow! (Slettet)

hmm... i din bog(el. formelsamling) er der angivet to formler hvorpå du kan beregne a og b i  en eks.funktion... find dem...


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2010 af peter lind

Mener du ikke f(x) = b*ax ?

Sæt de givne punkter ind i ligningen. det giver 2 ligninger med de 2 ubekendte a og b. Hvis du dividerer de 2 ligninger med hinanden ffår du en ligning med 1 ubekendt


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2010 af mathon

se


Svar #4
27. oktober 2010 af Laurasarah (Slettet)

der står:

a=x2-x1√y2/y1

og

b=y1/a^x1

Men jeg kan stadig ikke få det til og passe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

y1 = b·ax1 og

y2 = b·ax2 , så

ax2-x1 = y2/y1 og dermed

a = (y2/y1)1/(x2-x1) = (x2-x1)√(y2/y1)

her er y2/y1 = 4 og x2 -x1 = 2 , så a = 41/2 = 2 , og b = 6/(a1) = 6/2 = 3


Skriv et svar til: Bestemmelse af a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.