Matematik

Vektorer hjælp!

28. oktober 2010 af AistrupEN (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem koordinaterne til punkterne C og D, når det oplåses at;
A(5,3) B(-2,4)
og vektorene AC= (-1/2) BD=(-4/6)

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

OC = OA + AC = (5;3) + (-1;2) , og

OD = OB + BD = (-2;4) + (-4;6)


Svar #2
28. oktober 2010 af AistrupEN (Slettet)

mange tak og dvs at vi ved stedvoktere og punkt har samme koordinater vil det så sige at Åunkt C har koordinatnere (4/5)
og D har (-6/10)?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt. Stedvektoren til et punkt er lig med koordinaterne til punktet. Man finder jo koordinaterne for f.eks. OA ved at trække koordinaterne for punkt O fra koordinaterne for punkt A, og begyndelsespunktet O har pr. definition koordinaterne (0;0) .


Svar #4
28. oktober 2010 af AistrupEN (Slettet)

Super mange tak.

Det var rigtig dejligt med din hjælp.


Skriv et svar til: Vektorer hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.