Matematik

Målestoksforhold

28. oktober 2010 af Christiiie (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Kortets målestoksforhold er 1:100000

Afstanden mellem de to byer er 5cm ..

Hvad er afstanden mellem de to byer så i virkeligheden ? ( I km )


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2010 af pige24 (Slettet)

100000:5=20000

1km=1000m


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2010 af narmi (Slettet)

Kortets målestoksforhold er 1cm:100000cm

altså hvis du har 5cm på kortet må du have 500000cm i virkeligheden


Svar #3
28. oktober 2010 af Christiiie (Slettet)

 Så 500000cm svarer til 500000km ???


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2010 af pige24 (Slettet)

Så når du har 500000cm

kan du sige 500000:1000=500

500000cm er det samme som 500km


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2010 af pige24 (Slettet)

Undskyld jeg skrev 10000:5

det er rigtig gange


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2010 af narmi (Slettet)

altså du kan jo sige dig selv at 500000cm ikke er det samme som 500000km

500000cm/100=5000m

5000m/1000=5km


Svar #7
28. oktober 2010 af Christiiie (Slettet)

Så 500000cm svarer til 5km i målestoksforhold 1:100000 ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. oktober 2010 af narmi (Slettet)

ja


Svar #9
28. oktober 2010 af Christiiie (Slettet)

 OK, tak :-)

Der er også lige et andet opgave ...

Et andet kort viser det samme område .. Afstanden mellem byerne er 2.5 cm 

Er kortet's målestoksforhold så 1:250000 ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. oktober 2010 af narmi (Slettet)

altså du laver ikke om på målstoksforholdet bare fordi afstanden ændres. hvad er målstoksforholdet?


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. oktober 2010 af pige24 (Slettet)

Nu kludre jeg igen

jeg har sagt 500000cm:1000 og det kan man ikke for

1km =1000m

jeg har sagt= 1km =1000cm og det er helt forkert

500000cm kan laves om til 5000m

5000m:1000=5km

Undskyld, jeg er næsten helt flov over mig selv


Svar #12
28. oktober 2010 af Christiiie (Slettet)

 Så er målestoksforholdet bare 1:100000 ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. oktober 2010 af narmi (Slettet)

så siger du 1*2,5 og 100000*2,5

og får 2,5cm:250000cm

250000cm=2500m

2500m=2,5km


Svar #14
28. oktober 2010 af Christiiie (Slettet)

 Ja, men jeg skulle finde målestoksforholdet .. ^^


Skriv et svar til: Målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.