Matematik

fejl men hvor ??

28. oktober 2010 af mathise (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hej jeg har  en ligning hvor resultatet ikke passer men hver gang jeg tjekker udregningerne kan jeg ikke finde hvor fejlen er så om der var nogle kloge hoveder der kunne hjælpe mig med at finde den ?

mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du kan jo formulere din problemstilling her, så skal der nok komme hjælp.


Svar #2
28. oktober 2010 af mathise (Slettet)

ok  tak

4/x+2 - 3/2x+4 = 1 kan dette rengestykke lade sig gøre ?

(2*4)/2(x+2) - 3/2x+4 = 1

8/2x+4 -3/2x+4 = 1

8-3=1

5=1

men skal der ikke også være et x tilbage ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Skal det forstås som

4/(x+2) - 3/(2x+4) = 1 ? (det ser det ud til af dine mellemregninger i #2)

Det er så

(8-3)/(2x+4) = 1, dvs (man ganger ligningen med 2x+4)

2x+4 = 5

2x = 1

x = 1/2


Svar #4
28. oktober 2010 af mathise (Slettet)

Ja det skulle forstås sådan, men det var en fejl jeg lavede da jeg skrev ind, og undskyld jeg kom til at gøre det mere besværligt

så hver gang man slutter sådan en slags ligning så skal man gange med nævneren ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det drejer sig om at isolere x. I dette tilfælde ganger men med nævneren for at opnå det mål.


Svar #6
28. oktober 2010 af mathise (Slettet)

(8-3)/(2x+4) = 1, dvs (man ganger ligningen med 2x+4)

2x+4 = 5

men jeg forstår bare ikke hvordan du får det til at give 5 på højre side, for når jeg vil flytte (8-3) som så er 5 skal du så ikke lægge det til det 1 tal som er der i forvejen så det giver 6 ?  


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der står

5/(2x+4) = 1 .... man ganger nu med (2x+4) på hver side:

5 = 1·(2x+4) = 2x+4 , hvoraf

2x = 1 og dermed x = 1/2


Svar #8
28. oktober 2010 af mathise (Slettet)

ok tusind tak for din hjælp så forstod jeg det endeligt :=)


Skriv et svar til: fejl men hvor ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.