Matematik
hjælp til en matopg.
12. april 2005 af
cs (Slettet)
Hej er der nogen der vil hjælpe med denne opg.
I en opinionsundersøgelse udspørges 1000 vælgere. Som usikkerhed på målingen bruges 2sigma. Bestem usikkerheden i procentpoins for et parti med en vælgertilslutning på 10 % og for et parti med vælgertilslutning 5 %.
Beregn de tilsvarende usikkerheder hvis der udspørges 2000 vælgere.
ved ikke om jeg er helt galt på den men har gjort følgende.
2 sigma=2*kvdr(1000*0,1*(1-0,1))=18,97%
2 sigma=2*kvdr(1000*0,05*(1-0,05))=13,78
2 sigma=2*kvdr(2000*0,1*(1-0,1))=26,83
2 sigma=2*kvdr(2000*0,05*(1-0,05))=19,49
I en opinionsundersøgelse udspørges 1000 vælgere. Som usikkerhed på målingen bruges 2sigma. Bestem usikkerheden i procentpoins for et parti med en vælgertilslutning på 10 % og for et parti med vælgertilslutning 5 %.
Beregn de tilsvarende usikkerheder hvis der udspørges 2000 vælgere.
ved ikke om jeg er helt galt på den men har gjort følgende.
2 sigma=2*kvdr(1000*0,1*(1-0,1))=18,97%
2 sigma=2*kvdr(1000*0,05*(1-0,05))=13,78
2 sigma=2*kvdr(2000*0,1*(1-0,1))=26,83
2 sigma=2*kvdr(2000*0,05*(1-0,05))=19,49
Skriv et svar til: hjælp til en matopg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
