Matematik

vektor

12. april 2005 af Kruse8 (Slettet)
Opgaver handler om et skib og hvor lang tid det er om at sejle en strækning!!!! Jeg har opgave formuleringen og kan sende den over e-mail!!! Håber på noget hjælp!!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2005 af peter_g (Slettet)

Hey... Du kan sende til min mail: [email protected]
Så kigger jeg på det og svarer tilbage...

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2005 af peter_g (Slettet)

Okay det er ikke så svært.
Du har en vind. Den kalder vi Vv.
Du har også en fart. Den kalder vi Vf.
Summen af disse to vektorer er V.

Altså:V = Vv + Vf

Nu skal man så lave alle vektorerne om til en strækning.

V = (cos(90-72)*|AB|,sin(90-72)*|AB|)

Vv = t*(cos(30+90)*3,sin(30+90)*3)

Vf = t*(cos(a)*v,sin(a)*v)

v (lille v) er skibets fart. Det er 18 knob, men skal regnes om til m/s. Dermed bliver:
v = 9,26 m/s

|AB| er længden fra A til B, som jo er opgivet til at være 54 sømil. |AB| bliver:
|AB| = 100.008 m

Så har du følgende ligning:
(cos(90-72)*100.008;sin(90-72)*100.008)= t*(cos(30+90)*3;sin(30+90)*3) + t*(cos(a)*9,26;sin(a)*9,26)

Udfra det kan du danne to ligninger med to ubekendte og på den måde kan du finde t, altså tiden.

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2005 af peter_g (Slettet)

Nåh ja. Grunden til at man siger s=t*v er jo pga. hastighed=strækning/tid.
De fire resterende opgave kan du selv løse og der skal du bruge næsten samme formel.

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2005 af peter_g (Slettet)

Jeg har løst den første opgave og det skal blive omkring 12257,4 sekunder

Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.