Dansk

Karakteristisk af argumentation

29. oktober 2010 af Soul (Slettet)

Davs.. Jeg skal lave en skriftlig aflevering i dansk her i 3.g, der skal indeholde "en karakteristisk af argumentationen" i to artikler om hvorvidt Rusland er på vej til at blive mere eller mindre demokratisk. Jeg har dog aldrig lavet noget lignende.. Nogen der kan forklare mig fremgangsmåden?

Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2010 af Stygotius

 I bliver forhåbentlig ikke bedt om at lave noget som slet ikke er blevet gennemgået ???      Det ville være det rene vanvid !


Svar #2
29. oktober 2010 af Soul (Slettet)

Det har vi ikke.. :P Vi snakkede lidt om hjemmel osv. i 1.g, men det var meget lidt og ikke umiddelbart noget jeg mener jeg kan bruge her.


Svar #4
29. oktober 2010 af Soul (Slettet)

Jeg har kigget lidt på argumentationsteori som jeg har fundet på nettet, men kunne da være dejligt, hvis nogen kunne pege mig i den rigtige retning af hvordan gør. Forresten skal det bruges til at skrive en kronik!

EDIT: Præcis disse to links om jeg har kigget på.. måske fordi de popper op på google? :P Men selvom jeg kan fortælle lidt om nogle fejlslutninger og fejl i præmisser, så mener jeg ikke, at det kan fungere super optimalt i opgaven. Nogen råd?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2010 af AP2

Hej, ja argumentation fylder en meget lille del af danskundervisningen. Jeg har nogle eksamensnoter fra sidste år (da jeg gik i 3.g). Jeg har vedhæftet dem :-)

Det du skal er, at analysere argumenterne i den tekst du har fået. Det gør du ved at se på hvad for nogle virkemidler der bliver brugt. Du kan fx se på forskellige argumenttyper som ordvalgsargument eller generaliseringer. Generaliseringer bruges ofte som en slags autoritetsargument. Belægget er, at når noget gælder i et tilfælde gælder det altid. Ved et ordvalgsargument udnytter man bestemte ords ladninger til at gavne sin egen sag. Fx hvis man er imod kriminalpræventivt arbejde kan man kalde det ’blødsødne pædagogers projekter’, ordene får her en negativ nedladende betydning. 

Der findes en del flere..

Udover at se på argumenttyper kan du også gå ind og se på retorik og appelformer - logos, etos, patos. Dvs. appellerer teksten til læserens fornuft/logik, moralske integritet eller følelser?

Håber du kan bruge det til noget :-)

Vedhæftet fil:ARGUMENTATION2.docx

Svar #6
30. oktober 2010 af Soul (Slettet)

Mange tak, det ser super godt ud :) Nu har jeg også en nogenlunde idé om hvordan jeg skal gribe det an!


Skriv et svar til: Karakteristisk af argumentation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.