Matematik

Forkort brøker

30. oktober 2010 af MagHan (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg knokler med disse to:

4x2-9/4x2+9-12x

2a+2x/a2-x2

- Hvordan skal jeg gribe dem an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2010 af Henriksorensen (Slettet)

Du skal bruge dine kvadratsætninger, som du helt sikkert har lært i timerne. Og så er der ét sted, du skal sætte uden for en parentes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Og man skal huske at sætte parentes om tæller og nævner hver for sig, når man som her bruger skrå brøkstreg,


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2010 af Euroman28

Den er egentlig nem

Jeg vil ikke løse den for dig.

men lad os sige du har et polynom f(x) = ax^2 + bx +c dette polynom har rødderne x = +-r

Dette polynom kan da skrives ax^2 + bx +c =  (x-r)*(x+r)

Det vil sige man foretager en såkaldt faktorisering af f(x) vha dets rødder.

Lad så eksistere et andet polynom g(x) = a^2 + bx og det har roden x = r

f(x)/g(x) = ( (x-r)*(x+r) )/(x-r)
 

Hvis roden r  i f(x) er identisk med roden i g(x) så spiser de to rødder hinanden og du står tilbage med.

f(x)/g(x) = (x+r)

Ha en god dag.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er jo at gå over åen efter vand, og det er mere vildledning end vejledning.

I de to opgaver skal der blot bruges de velkendte kvadratsætninger  (a+b)2 = a2 + 2ab + b2 og (a+b)(a-b) = a2 -b2 , hvorved nogle fælles faktorer kan forkortes ud.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2010 af Euroman28

det anden lærte jeg i 2g, men jo samme om det samme :)

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Forkort brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.