Matematik

5x+6/3=8+5x/6

30. oktober 2010 af NiBø (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Kunne godt bruge noget hjælp til denne ligning.

5x+6=8+5x
    3       6

Er indtil videre kommet frem til denne udregning.

5x+6=8+5x
    3       6
30x+36=24+15x
     18           18

30x+36=24+15x [-12

30x+12=15x [-15x

15x+12=0
 

Men den passer ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Gang ligningen med brøkernes fællesnævner (6), og isoler så x. Så fås

10x + 12 = 8 + 5x .

Du skulle kunne tage det videre herfra.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2010 af Henriksorensen (Slettet)

Du skriver det en smule for uordnet op, men det er rigtigt nok. Du skal bare fortsætte.


Svar #3
30. oktober 2010 af NiBø (Slettet)

 Kan det passe at jeg så skal få dette resultat.

5x+4=0

Eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2010 af Henriksorensen (Slettet)

Ja. Du skal stadig bare isolere x. Træk 4 fra på begge sider af lighedstegnet og divider da med 5. Så har du, at x=-4/5, hvilket er facit på den ligning, du har opgivet.


Svar #5
30. oktober 2010 af NiBø (Slettet)

 Skal udregningen se sådan her ud?

10x + 12 = 8 + 5x

5x + 4 = 0

x = -5x - 4

x = -4/5


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Den næstsidste linie er ikke korrekt. Den skal være

5x = -4 .


Svar #7
30. oktober 2010 af NiBø (Slettet)

 Så må denne være rigtig.

10x + 12 = 8 + 5x

5x + 4 = 0

5x -4

-4 / 5x

x = -0,8

x = -4/5

Vil du forklare mig hvorfor det er -4 der skal stå først i divider stykket, og ikke 5x.

Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har ligningen

5x = -4

Man dividerer med 5 på hver side til

5x/5 = -4/5

x = -4/5


Skriv et svar til: 5x+6/3=8+5x/6

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.