Matematik

hjælp til forskrift for potenssammenhæng..

31. oktober 2010 af meller22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-)

Jeg skal bestemme en forskrift for en potenssammenhæng gennem punkterne (2,2) og (6,64)

Formel for potensfunktion er jo: f(x) = b * x^a

så hedder punkterne:

2 = b * 2^a
og
54 = b * 6^a

hvordan gør jeg så herfra?

54/2 = b * 6^a / b * 2^a
27 = 6^a/2^a
27 = 3^a                                 (?)

eller er det noget med jeg skal bruge logaritmer?
 

Håber virkelig I kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Du kan bruge, at:

a = (log(y2)-log(y1))/(log(x2)-log(x1))

b kan du nemt isolere fra et af dine udtryk, som du har skrevet op.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

det du har lavet er ok

27 = 3^a

27=3så a =3

2 = b * 2^a      sæt a ind og find b


Svar #3
31. oktober 2010 af meller22 (Slettet)

tusind tak :-)


Svar #4
31. oktober 2010 af meller22 (Slettet)

er forskriften så bare f(x) = 0,25 * x^3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Jep.


Skriv et svar til: hjælp til forskrift for potenssammenhæng..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.