Matematik

MathCad

31. oktober 2010 af elissa92

Hej.. Hvordan skriver jeg det her op i Mathcad, og dermed får svaret?

0,75/sin30o

Jeg skriver 0.75 og divideret med sin(deg30) og tilføjer →

Men svaret, som jeg får, bliver bare det samme, som min opstilling.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Brug alm. lighedstegn =.

Og jeg mener, deg skal stå til sidst, så det bliver sin(30*deg).


Svar #2
31. oktober 2010 af elissa92

Tak. Det hjalp :D

Men hvis nu at svaret er længden af |AO|, og jeg så skriver |AO|= 0.75/sin(30*deg), så bliver |AO| markeret med rødt, og svaret bliver dermed ikke vist. Det er kun hvis jeg undgår at skrive |AO|, at svaret bliver udtrykt.

Hvordan gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Definer AO til 0,75/sin(30*deg) og brug så alm. lighedstegn.


Svar #4
31. oktober 2010 af elissa92

Når du siger definer, betyder det så, at jeg skal skrive:

|AO| og det boolske lighedstegn? For når jeg gør det, bliver |AO| stadig rødt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Nej, du trykker bare kolon, så får du et := tegn.


Svar #6
31. oktober 2010 af elissa92

Det har jeg også gjort  : /

Men stadig :(


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Giv mig et par minutter, så forsøger jeg.


Svar #8
31. oktober 2010 af elissa92

Okay, tak for det :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Jeg har nu ingen problemer med det, du må gøre noget forkert. Prøv helt præcist at skrive:

AO:0.75/sin(30*deg)=


Svar #10
31. oktober 2010 af elissa92

Ahh okay..

Det kan jeg godt se. Det er fordi jeg i stedet for at skrive AO, skriver jeg |AO|.

Hmm, det er lidt mærkeligt, da det er længden af AO, der giver mig resultatet.


Svar #11
31. oktober 2010 af elissa92

Jeg har et andet spørgsmål mht. MathCad:

Jeg vil få denne her regnestykke løst, men kan ikke finde ud af at opstille det rigtigt op.

x = sin (v) * 1,5

Jeg vil gerne finde vinklen.

Hvordan skriver jeg det rigtigt op?


Brugbart svar (1)

Svar #12
31. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Du kan isolere sin(v) og bruge arcsin, eller skrive:

x(boolsk lighedstegn)sin(v*deg)*1,5 beregn, v →

Du skal muligvis skrive *deg ved resultatet.


Svar #13
31. oktober 2010 af elissa92

Okay tak tak :)

Er jeg en smule besværlig, hvis jeg lige spørg om noget igen m.h.t. MathCad?

Hvordan skriver jeg det her op?:

sin(v) = 0,75/1,5 , hvis jeg skal finde vinklen

Jeg skriver sin(v*deg) := 0.75/1.5, men der sker ikke noget


Brugbart svar (0)

Svar #14
31. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

Du kan skrive sin(v*deg)(boolsk lighedstegn)0.75/1.5 beregn, v →

Og så *deg bagved.


Svar #15
31. oktober 2010 af elissa92

Det har jeg prøvet, men problemet er, at jeg får to løsninger divideret med deg.

Jeg skriver sin(v*deg)(boolsk lighedstegn)0.75/1.5 solve, v

så får jeg det mærkelige resultat, og når jeg skriver deg efterfølgende,  bliver svaret slettet.

??


Brugbart svar (1)

Svar #16
31. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Har tjekket efter, du behøver kun skrive deg et af stederne.

Tast = efter de to løsninger, så får du svaret.


Svar #17
31. oktober 2010 af elissa92

Nåårh okay.. Tak :D


Skriv et svar til: MathCad

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.