Matematik

er der nogen der kan løse de her???

31. oktober 2010 af Kristina0 (Slettet)

6x/13-7/6=4/7

og

x/15+32-2x=102-4x


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

Husk parenteser!

I den første lægger du 7/6 til på begge sider. Forlæng brøkerne på højresiden, og læg dem sammen. Så ganger du med 13 på begge sider, og dividerer til sidst med 6.

Skriv parenteser til den anden, så vi kan se, hvor tingene står.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2010 af mathon

                       (6x/13 - 7/6) = 4/7                               multiplicer med 6·7·13     

                        6·7·13·(6x/13 - (7/6)) = 6·7·13·(4/7)

                        42·6x - 91·7 = 78·4


Svar #3
31. oktober 2010 af Kristina0 (Slettet)

(x/15)+32-2x=102-4x


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2010 af Euroman28

Lad os se

6x/13-7/6=4/7

du kan lægge 7/6 til på begge sider

6x/13 = 4/7 + 7/6

Det er så 6x/13 = (24+ 49)/42 = 73/42

6x = 73/42*13

x er da

x = (73/42*13)/6
 

Du kan nemt resten selv.

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: er der nogen der kan løse de her???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.