Matematik

trigonometri

01. november 2010 af ludvig111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle kan nogen hjælpe mig med denne opgave . ?

jeg har vedhæftet opgaven.

med venlig hilsen

ludvig

Vedhæftet fil: matematik hjælp.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2010 af Yow! (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2010 af peter lind

a) Brug sinus relationerne til at finde vinkel B. Brug dernæst at summen i en trekant er 180º til at finde vinkel C. Til slut brug sinusrelationerne til at finde c.

Arealet af en trekant er ½*produktet af 2 sider*sinus til mellemliggende vinkel


Svar #3
01. november 2010 af ludvig111 (Slettet)

ok jeg prøver lige .


Svar #4
01. november 2010 af ludvig111 (Slettet)

men jeg har ikke sinus til c , hvordan skal jeg så beregne vinkel B


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2010 af peter lind

sin(A)/a = sin(B)/b=sinus(C)/c

Du finder jo C af at summen af vinklerne i en trekant er 180º. Så kan du slå sinus(C) op på din lommeregner.


Svar #6
01. november 2010 af ludvig111 (Slettet)

for at finde vinkel b hedder det jo sin B = b * sin C
                                                                         ------------
                                                                                 c


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2010 af peter lind

Du kender jo ikke C og c på det her stadium. Hvad med at se på det første lighedstegn i #5


Svar #8
01. november 2010 af ludvig111 (Slettet)

hvordan vil formlen så se ud ..

må jeg gerne forresten ændre på bogstaverne i opgaven så jeg


Svar #9
01. november 2010 af ludvig111 (Slettet)

vil den se sådan her ud ..

sin B = b * sin A
           --------------
                    b


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. november 2010 af peter lind

Det er formodentlig blot en tastefejl; men du skal dividere med a ikke b


Svar #11
01. november 2010 af ludvig111 (Slettet)

hovsa , ja mente a , men det er den formel jeg skal bruge ik ???


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. november 2010 af peter lind

ja


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.