Matematik

Bestem vinklerne

01. november 2010 af Gliop (Slettet)

Jeg vil gerne have hjælp til den sidste opgave (Bestem vinklerne i trekant PCA)!!

I et koordinatsystem er en cirkel bestemt ved ligningen

x2-18x+y2-10y+26=0

Bestem cirklens radius og koordinatsættet til dens centrum C.

Gør rede for, at punktet P(1,1) ligger på cirklen, og bestem en ligning for cirklens tangent t i punktet P.

Tangenten t skærer linjen med ligningen x=9 i punktet A.

Bestem vinklerne i trekant PCA.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2010 af NejTilSvampe

 tegn det. så burde du kunne se det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2010 af mathon

    x2 - 18x = (x-9)2 - 81

    y2 - 10y = (y-5)2 - 25


Svar #3
01. november 2010 af Gliop (Slettet)

Jeg har også tegnet det, men jeg ved stadigvæk ikke, hvordan jeg skal løse den sidste opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2010 af mathon

             x2-18x+y2-10y + 26 = 0

             (x-9)2 - 81 + (y-5)2 - 25 = -26

             (x-9)2 + (y-5)2 = -26 + 81 + 25

             (x-9)2 + (y-5)2 = 80

                                                              (x-9)2 + (y-5)2 = √(80)2


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2010 af mathon

 vektor   PC = [9-1,5-1] = [8,4]   er normalvektor til den søgte tangent.

 Når Q(x,y) er et vilkårligt punkt - forskelligt fra P - på t
 har
 er vektor
                      PQ = [x-1,y-1]

Skalarproduktet
                                 PC • PQ = 0  

                                  [8,4] • [x-1,y-1] = 0

                                  8·(x-1) + 4·(y-1) = 0

                                  8x - 8 + 4y - 4 = 0

                                  2x - 2 + y - 1 = 0

                            t:    y = -2x + 3


Skriv et svar til: Bestem vinklerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.