Matematik

vektor haster

02. november 2010 af Nadiakb (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg har en opgave i parameterfremstillingen, som jeg ikke fatte, hvordan jeg skal løse den.

Opgaven lyder:

 i et koordinatsystem er linien n givet ved parameterfremstillingen

n:                x = -t

                   y = -1 -6t

Angive en retnings vektor og normal vektor for n

håber, at nogen gider at hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2010 af mathon

              (x,y) = (0,-1) + t·(-1,-6)

              bl.a.  med
                                 retningsvektor   r = [-1,-6]

                                 normalvektor     n = [6,-1]     ( = ^r)


Svar #2
02. november 2010 af Nadiakb (Slettet)

tak for det, kan du lige se om jeg har regnet denne her rigtig eller ej?

b)  angiv koordinaterne til det punkt, der svarer til t = -5

(x,y) = (0, -1) -5( -1, -6)

(x,y) = (0, -1) (5, 30)

(x,y) = (0, -30) er koordinaterne til det punkt, der svarer til t = -5


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2010 af mathon

b)  angiv koordinaterne til det punkt, der svarer til t = -5

    (x,y) = (-t,-1-6t)

    (x,y) = (-(-5),-1-6·(-5))

    (x,y) = (5,29)

(x,y) = (5,29) er koordinaterne til det punkt, der svarer til t = -5


Svar #4
02. november 2010 af Nadiakb (Slettet)

tusind tak for det:)


Skriv et svar til: vektor haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.