Fysik

haaaster hjælp mig med fys

02. november 2010 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Det antages at fitnessmedlemmerne hver yder en effekt på 500 W i 50 min når der køres.
I løbet af et døgn kører 10 hold (med 30 medlemmer).
a) Du træner i 50 min. Vurder hvor mange gram fedtstof du har omsat, når det antages at 50% energien går til fedtforbrændingen.

b) Bestem den elektriske energimængde der genereres på 1 døgn fra alle spinningcyklerne, målt i Joule og i kWh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2010 af mathon

                  500 W = 500 J/s = 30 kJ/min


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2010 af mathon

       

        50 min's arbejde

                    fedtforbrænding = 0,50·(50 min)·(30 kJ/min) / (3,7674·104 kJ/kg) ≈ 0,020 kg = 20 g


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2010 af mathon

b)
             Etotal = Ptotal·t = (10 hold)·(30 pers/hold)·(50 min/pers)·(30 kJ/min) = 450000 kJ = 4,5·108 J =
                                                                                              (4,5·108 J) / (3,6·106 J/kWh) = 125 kWh


Skriv et svar til: haaaster hjælp mig med fys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.