Matematik

en svær opgave.

03. november 2010 af lahme (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej.

der er en opgave som jeg ikke lige helt forstår og ved hellere ikke hvad jeg skal gøre i den opgave.

opgaven lyder: Bestem med grafregneren ligningen for tangenten til grafen for funktionen f(x) = 2x^2 + 3, når x = 1.

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2010 af mathon

          Define f(x) = 2x^2 + 3

          Define g(x) = d(f(x),x)

          Define x0 = 1

          expand(solve(y=g(x0)*(x-x0)+f(x0),y))


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2010 af PeterValberg

Hvis du bruger TI89, så kan du define funktionen under Y=, hvorefter du plotter den under GRAPH

Ved grafvisning trykker du F5 (Math) vælger mulighed A (Tangent) i rullemenuen, herefter taster du 1 (for x=1) og Enter
tangenten indtegnes nu og ligningen printes i nederste venstre hjørne (y = 4x +1)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: en svær opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.