Matematik

Dum parantes

04. november 2010 af jayz (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Heyo!

Ligning som driller mig.

(x+1)(4x-3)=2(x+1)(2x+3)

Den første del kan jeg nok godt. Men den anden del, skal man så gange 2 ind i begge paranteser? 2x+2+4x+6 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2010 af bolani (Slettet)

not quite.

2(x+1)(2x+3)

= 2*(2x2+3x+2x+3)

= 2*(2x2+5x+3)

= 4x2+6x+4x+6

=4x2+10x+6


Svar #2
04. november 2010 af jayz (Slettet)

Hov. 4 tallet i anden linje, skal det ikke være 3? Man ganger da 1 og 3, ikke plusser ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2010 af bolani (Slettet)

det er lige rettet ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

jo, det skal være "3" i stedet for "4"


Svar #5
04. november 2010 af jayz (Slettet)

:-) Super!
Tusind tak for hjælpen. I finally get it!


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2010 af PoKulaKi (Slettet)

Det er noget nemmere at lade være med at regne parenteserne ud. Der står (x+1) på begge sider, så når x=-1 står der bare nul på begge sider, så -1 er en løsning. så kan man dividere med (x+1) på begge sider, så står der bare (4x-3)=2(2x+3), hvilket er noget nemmere at løse. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2010 af mette48 (Slettet)

(4x-3)=2(2x+3)        ⇒             -3=6             giver ingen løsning

så x=-1 er løsningen


Skriv et svar til: Dum parantes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.