Matematik

En trekant igen:0)

14. april 2005 af DTC (Slettet)
Har lige lavet et indlæg der ligner dette meget, men jeg er alligevel i tvivl:
Hvis kun jeg kender hypotenusen for A = 300m og hældningen for A = 52grader, hvordan beregner jeg så den modstående katete for A?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2005 af Renet (Slettet)

Kun 2 oplysninger !??

Er det en retvinklet trekant ?

Svar #2
14. april 2005 af DTC (Slettet)

Ja, det glemte jeg at skrive, den er retvinklet... Ved du det så?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2005 af Renet (Slettet)

Ja. :)

Men så kender du jo også alle de andre vinkler. Den ene er jo så 90, og den anden er 90-52, altså 38.

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2005 af Renet (Slettet)

Du kan også her benytte dig af:

a/Sin(A) = b/Sin(B)

(Altså længden af siden a divideret med vinkel A) = (længden af siden b / vinklen B)

Du kender 3 af de 4, nemlig a, A og B.

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2005 af Renet (Slettet)

Glemte lige at skrive SIN.

Der skulle stå:

(Altså længden af siden a divideret med SIN til vinkel A) = (længden af siden b / SIN til vinklen B)

Svar #6
14. april 2005 af DTC (Slettet)

Jawohl Ja! ;0) Havde jeg ikke tænkt på, endnu en gang tak!

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. april 2005 af Renet (Slettet)

I bruger vel a/Sin(A) = b/Sin(B) ?

Svar #8
14. april 2005 af DTC (Slettet)

Vi bruger enhederne, men det er først nu jeg har opdaget den regel, men den står i vores matematikbog vi har nok bare ikke gennemgået det endnu...

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. april 2005 af Renet (Slettet)

Den er ihvertfald nem at huske. Samt utrolig nem at bruge.
Ofte meget lettere end diverse cosinus eller sinus relationer.

Skriv et svar til: En trekant igen:0)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.