Matematik

kornsilo haster!

07. november 2010 af fievangg (Slettet) - Niveau: 8. klasse

matematik er ikke min stærke side, så derfor er denne opgave rimelig svær for mig. håber i vil/kan hjælpe.

opgaverne lyder sådan:

Hansen har bygget en silo
på sin gård. Siloen har et
grundfladeareal på 10m og
den kan rumme 100000L
korn 

[hvor  høj er hansens silo?] (den har jeg regnet, men jeg ved ikke om den er rigtig) =1273,88535 M
 

Hansen kan have 5m³ i sin
kornvogn.

hvor højt står kornet i siloen,
når Hansen har kørt 5
vognlæs korn til siloen?
 

hvor mange gange kan hansen køre korn til siloen inden den er fuld?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2010 af Mongomaniac (Slettet)

 vi kan starte i opgave 1 med at lave de 10m2 om til dm2 ved at gange med 102 da en dm3 kan rumme 1 Liter

det bliver 1000dm2

nu skal du finde højden.

Det gør du med en simpel ligning

100000 = x * 1000

100000/1000 = x

100 = x

dvs. at højden på tanken er 100dm hvilket er 10meter

i opgave 2 starter du med at lave de 100000liter om til kubikmeter ved at dividere med 1000. dvs 100m3 ved

Nu ved du at siloen kan rumme 100m3

så når han har kørt 5 gange har han fyld 5*5 m3 op, og han har dermed fyldt den 1/4.

Mvh.

Maniac


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2010 af mette48 (Slettet)

Du har skrevet nogle af oplysningerne forkert

Dit resultat er forkert, en silo er ikke over 1 km =1000 m høj

Er det grundfladearealet der er 10 m2 eller er det diameteren der er 10 m eller radius?

100000l = 100 m3

Jeg gætter på at bundens areal er 10 m2

rumfang=g*h

100=10*h

h=10

siloen er 10 m høj


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2010 af Mongomaniac (Slettet)

 Det jeg har skrevet er på ingen måde forkert, jeg har skrevet at siloen er 10m høj (jerk), og hun har skrevet de rigtige oplysningen, hun har skrevet at arealet af siloen er 10m2 

Hvad er der forkert i det? lol

og må jeg have lov at spørge hvorfor er det at du svarer på et spørgsmål efter at jeg allerede har gjort det. du har jo ikke tilføjet noget, kun kopieret.


Skriv et svar til: kornsilo haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.