Matematik

(x+2)2 – x(-2+x)=5

07. november 2010 af seha (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej

Er der nogle der kan hjælpe mig med at løse denne her ligning? 

(x+2)2-x(-2+x)=5


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Skal det forstås som

(x+2)2 -x·(-2+x) = 5   ?

Gang parenteserne ud og reducer og isoler x. Det reduceres til en lineær ligning i x.


Svar #2
07. november 2010 af seha (Slettet)

Ja, det skal forstås sådan: (x+2)2-x(-2+x) =5

- hvordan ganger man parenteserne ud, når det står i anden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Brug kvadratsætningen (a+b)2 = a2 + b2 + 2ab


Svar #4
07. november 2010 af seha (Slettet)

okay, kan det her passe ? 

x2+4+4x-(-2x+x2) = 5
x2+4+4x+2x-x2 = 5
4x+2x = 5-4
6x = 1
x = 1/6


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2010 af bolani (Slettet)

#4

Det er korrekt. (Som Andersen ville sige :-) )


Svar #6
07. november 2010 af seha (Slettet)

 Okay, tak! :)


Skriv et svar til: (x+2)2 – x(-2+x)=5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.