Matematik

Areal - vilkårlig trekant

07. november 2010 af sweeti14 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :) Jeg har en opgave hvor jeg skal lave en skitse ud fra disse mål: a=40, b=20 og c=40.

Er der nogen der kan få den til at være en retvinklet trekant, eller skal jeg bruge Herons formel?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Det er ikke en retvinklet trekant. Du skal bruge Herons formel


Svar #2
07. november 2010 af sweeti14 (Slettet)

Okay tak. :) Synes bare det er en mærkelig opgave, da vi ikke har fået undervisning i det endnu.


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Tja, så får du mulighed for at vise, at du kan mere, end I har lært :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. november 2010 af Krabasken (Slettet)

Det er en ligebenet trekant, som kan deles midt igennem til to retvinklede trekanter.


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Ja, det har Stoney ret i :-) 

Jeg er vist for træt nu. Det gør jo opgaven lidt lettere :-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. november 2010 af mathon

s = 50

                s-a = s-c = 50-40 = 10
                s-b = 50-20 = 30

          
                T = √(s·(s-a)(s-c)(s-b))

                T = √(50·102·30) = √(104·15) = 100·√(15)


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. november 2010 af 2007xMVK (Slettet)

hmm ja du kan jo lave en lodret katete d der går fra vinkel C vinkelret på linje c...


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. november 2010 af Krabasken (Slettet)

Nej B og b


Brugbart svar (1)

Svar #9
11. december 2010 af blogspot (Slettet)

lol


Skriv et svar til: Areal - vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.