Matematik

Bestem a og b

08. november 2010 af martinweber (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen f(x)=b*xa opfylder, at
f(2)=2 og f(4)=16
Bestem tallene a og b

Kan nogle give en hånd med, eller hjælpe? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2010 af NejTilSvampe

 sæt et ligningssystem op.

f(2) = 2 <=> b*2a = 2

f(4) = 16 <=> b*4a = 16

Løs ligningssystemet mht. til a først, dernæst b. Hint: del ligningerne med hinanden.


Svar #2
08. november 2010 af martinweber (Slettet)

 Vil det så være ? 

b*b *2a = 2*b

2a = 2b

også  skal man vel på en måde dividere med 2 på begge sider? eller hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. november 2010 af NejTilSvampe

 b*4^a  /  b*2^a  =  4^a / 2^a = 2^a

16/2 = 8 => 2^a = 8 

a*log(2) = log(8) = log(2^3) = 3*log(2)

a = 3*log(2) / log(2) = 3

find b selv.


Skriv et svar til: Bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.