Matematik

Bestem a og b

08. november 2010 af martinweber (Slettet)

 Funktionen f(x)=b*xa opfylder, at
f(2)=2 og f(4)=16
Bestem tallene a og b

Kan nogle give en hånd med, eller hjælpe?

a er fundet ved 

f(2) = 2 <=> b*2a = 2
f(4) = 16 <=> b*4a = 16
b*4a / b*2a = 4a / 2a = 2a
16/2 = 8 => 2a = 8
a*log(2) = log(8) = log(2^3) = 3*log(2)
a = 3*log(2) / log(2) = 3
a = 3

Men når jeg skal finde b, går jeg i stå

b*2a / b*4a = 2a / 4a = 0,5a
2/0,5 = 4 = 0,5a = 4

Kan nogle hjælpe mig videre, eller forfra?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2010 af mathon

                                  b = y/3x

                                  b = 16/34


Svar #2
08. november 2010 af martinweber (Slettet)

 Vil du have at b skal være 0,197531 ???


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

0,197531 er kun en tilnærmet værdi for b = (2/3)4 = 16/81 .


Svar #4
08. november 2010 af martinweber (Slettet)

 Forstår det desværre ikke, har du mulighed for at forklare mere? 


Skriv et svar til: Bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.