Matematik

Aflevering

08. november 2010 af gym8260 (Slettet)

På en såkaldt boligsparekontoindbetales 3000 kr en gang om året i 5 år. På betingelse af at pengene anvendes til boligformål er renten 10% p.a.

Hvor mange penge får man udbetalt hvis pengene hæves til boligformål umiddelbart efter sidste indbetaling?

Hvis pengene hæves til andet formål er rente imidlertid kun 6% p.a.

Hvor meget mindre får man udbetalt hvis pengene hæves til andet formål umiddelbart efter sidste indbetaling?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug renteformlen til beregning af slutkapitalerne med de to rentesatser

Kn = K0·(1+r)n


Svar #2
08. november 2010 af gym8260 (Slettet)

Hvordan skal jeg det :s?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal indsætte tallene fra opgaven de relevante steder i renteformlen. K0 er startkapitalen, r er rentesatsen pr rentetilskrivningstermin, og n er antallet af rentetilskrivningsterminer.


Svar #4
08. november 2010 af gym8260 (Slettet)

Altså:

Kn = ?

K0 = 3000

R = 10 %

n = 5 år

Er det ikke sårn ?


Skriv et svar til: Aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.