Matematik

Bestem en funktion

09. november 2010 af came (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)= 2x+8                             g(x)= 2/x

Bestem f(g(x))    og    g(f(x))

bestem   g-1(x)

Jeg kan ikke finde ud af det. Er der nogen som kan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af PeterValberg

Indsæt g(x) som x i f(x):

 f(g(x)) = 2(2/x)+8 = 4/x +8

Indsæt f(x) som x i g(x):

g(f(x)) = 2/(2x+8) = 1/(x+4)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
09. november 2010 af came (Slettet)

Tak, men hvad med de andre opgaver.

Hjælp! Det er en nødssituation!

Ps Det haster!


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2010 af PeterValberg

 Hvis en funktion f(x) enten har samme monotoni (enten voksende eller aftagende) i hele sin definitionsmængde, findes der en såkaldt invers eller omvendt funktion til den pågældende funktion, som skrives f -1(x): Denne inverse funktion kan tage imod et tal der er beregnet med f(x), og så at sige "regne baglæns" for at finde tilbage til x: Hvis f(3) = 12, så vil f -1(12) være lig med 3 eller hvis f(x)=x² så er f -1(x)=√x
Heraf ses, at det der er definitionsmængden til f, bliver værdimængden til f -1, mens værdimængden af f er f -1's definitionsmængde. Altså:
Dm(f) = Vm(f -1), og Vm(f) = Dm(f -1).

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
09. november 2010 af came (Slettet)

Jeg kan stadigvæk ikke finde ud af det.


Skriv et svar til: Bestem en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.