Matematik

Find a og b i en lineær funktion

09. november 2010 af Droemmepigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

 f(x) er tiden målt i sekunder, og x er distancen målt i meter. 

Distance(meter) 100, 200, 400, 800, 1500

Tid( sekunder) 47.45, 103.12, 215.36,447.81, 863,13

Bestem a og b (Bug CAS-værktøj)

f(x) = ax+b

kommenter modellen når det oplyses at verdens rekorden på langdistancen er 10.000 meter var 1 time og 54 minutter


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af mette48 (Slettet)

brug liniær reggression


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2010 af mathon

           {100, 200, 400, 800, 1500}>L1

           {47.45, 103.12, 215.36,447.81, 863.13}>L2

           MATH 6:Statistics
                       3:Regressions
                       1:LinReg

                                 LinReg L1,L2

           MATH 6:Statistics
                       8:ShowStat
 


Svar #3
09. november 2010 af Droemmepigen (Slettet)

 Ved godt hvor dan man gør, men har ik en lommeregner der kan regne det ud. tror jeg har glemt den i skolen, så skal ha en til at udregne det for mig! :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2010 af fortabtdanskelev (Slettet)

hvis det bare er resultatet du vil have så er svaret:

y=0,5833x-14,646 

R= 0,9999

brugte excel ja


 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2010 af PeterValberg

 EXCEL har en funktion, der hedder LinRegr under "Formler", "flere funktioner", "statistik"

kan det ikke bruges ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2010 af PeterValberg

 Bedre i EXCEL 

lav to kolonner med x og y værdierne
markér disse og vælg "Indsæt", "punktdiagram"

klik på diagramområdet og vælg tendenslinje under menupunktet "layout" vælg lineær tendenslinje
under "flere indstillinger for tendenslinje" sættes checkmark ved "vis ligning" og "vis r-kvadreret værdi"

så fremkommer noget i stil med vedhæftede billede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Find a og b i en lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.