Matematik

3+(2x-6) over (1+2x)=4??

09. november 2010 af patr0805 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 hvad er x?

3+(2x-6)/ (1+2x)=4

har prøvet at gange på hver side af lighedstegnet men så bliver 1 af talene 0.

betyder det den ikke kan lade sig gøre?

Har også besvær med denne her:

2x/7 = 4x/3


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af mette48 (Slettet)

3+(2x-6)/ (1+2x)=4                     gang alle led med (1+2x) og forkort i brøken, så forsvinder den

2x/7 = 4x/3                 gang med fællesnævneren i alle led og forkort i brøkerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2010 af Krabasken (Slettet)

1.)

Gang det hele med nævneren

3 +2x -6 = 4 +8x

2x-3 = 8x +4

6x = -7

x = -7/6

2.)

Gang overkors: 2x*3 = 7*4x

6x = 28x

x=0


Svar #3
09. november 2010 af patr0805 (Slettet)

kan godt se at x i 2'eren er 0 men hvordan regner man sig frem til det


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2010 af Krabasken (Slettet)

Gang overkors

6x = 28x  kan man ikke regne på - der er kun eet x, der tilfredsstiller den nemlig x = 0


Svar #5
09. november 2010 af patr0805 (Slettet)

 ja det giver 6x = 28x men det bliver jo ikke 0 hvis man dividere dem


Svar #6
09. november 2010 af patr0805 (Slettet)

har du afrundet??


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. november 2010 af Krabasken (Slettet)

Når du har, at 6x = 28x, er du færdig med at "regne" - du skal kunne "se" på ligningen, at x = 0 er eneste løsning


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. november 2010 af mette48 (Slettet)

krabasken glemte at alle led skal ganges

3+(2x-6)/ (1+2x)=4 gang alle led med (1+2x)   

3*(1+2x)+[(2x-6)*(1+2x)/(1+2x)]=4*(1+2x)      forkort i brøken, så forsvinder den

3+6x+2x-6=4+8x

8x-3=8x+4

-3=4     dette kan ingen værdi for x opfylde, så  der er ingen løsning


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. november 2010 af mette48 (Slettet)

2x/7 = 4x/3            ganger med 21 i alle led

(2x*21)/7=(4x*21)/3        forkorter

2x*3=4x*7

6x=28x

0=22x

x=0/22 =0


Svar #10
09. november 2010 af patr0805 (Slettet)

 sådan nu går alt op. tak venner


Skriv et svar til: 3+(2x-6) over (1+2x)=4??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.