Matematik

Hjælp til aflevering

09. november 2010 af pige24 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, jeg har følgende stykker for, jeg har prøvet at lave dem.

Jettes mor har bygget en sandkasse den skal fyldes halvt med sand. Sandkassen har målene 120cmlængde,1,5mbredde,og 40cm højde.

a hvor mange cm3 sand skal der være i sandkassen.

b Hvor mange liter sand skal der i?

c 1000 liter svarer til 1m3, hvor mange m3 skal der i sandkassen

D hvor højt skal sandet stå?

a 1,2.0,2.1,5=0,36cm3

Det er den eneste jeg kan finde ud af, ved ikke om den er rigtig.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af pensionist (Slettet)

Når du skal have resultatet i cm3 skal alle dine længder være i cm.

Altså der kan være  (120*150*40 ) cm3 sand i kassen 

Den skal kun fyldes halvt (120*150*20) cm3

1 liter er det samme som 1000 cm3


Svar #2
09. november 2010 af pige24 (Slettet)

B er 3600liter, er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2010 af EnNettexD (Slettet)

Synes du skal starte med at regne opg. a ud i centimeter i stedetfor meter: 120 x 150 x 40 = 720.000 cm3 er så meget sand der kan være i hele kassen. Dvs. del med 2

1 cm3 = 0,001 liter

Så 360.000 x 0,001 = antal liter der skal i

1.000.000 cm3 = 1 m3

Så: antal liter der skal i/ 1000 = antal kubikmeter der skal i

Sandet skal selvfølgelig stå halvdelen af kassen, altså halvdelen af højden..

Håber du kunne bruge hjælpen ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2010 af pensionist (Slettet)

Du har vist fået et 0 for meget.


Svar #5
09. november 2010 af pige24 (Slettet)

360liter


Svar #6
09. november 2010 af pige24 (Slettet)

Rigtig mange tak Bedstefar og Ennettexd

Godt der findes hjælpsomme mennesker som jer

Ha en fortsat god dag.

Tak for hjælp


Skriv et svar til: Hjælp til aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.