Matematik

Differentation f(x)=x^4+ln(2x+1)

09. november 2010 af FredzterbeatxD (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg vil bare vide om jeg har differentieret følgende funktion f(x)=x^4+ln(2x+1) rigtigt.

Altså f '(x) af x^4 er jo bare 4x^3

 ln(2x+1) er en sammensatfunktion, så jeg skal først differentiere den ydre ln, så gange med den indre udifferentieret og så gange med den indre differentieret: f '(g(x))*g '(x)

Når jeg differentierer ln(2x+1) får jeg: 1/x*(2x+1)*2

Når jeg gør det på lommeregneren får den dog: 2/(2x+1), hvilket jeg ikke forstår, da jeg mener jeg har differentieret rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af mathon

              (ln(2x+1)) ' = 1/(2x+1) · (2x+1) ' = 2/(2x+1)


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. november 2010 af Henriksorensen (Slettet)

Du har den RIGTIGE tanke! Du skriver det FORKERT op i ord og FORKERT op matematisk, hvorfor du ikke får det rigtige:

I ord: En sammensat funktion differentieres ved at differentiere den ydre funktion og lade den indre stå upåvirket og så gange den indre differentieret på.

Matematisk:

[ln(2x+1)]'=1/(2x+1)*2=2/(2x+1)


Svar #3
09. november 2010 af FredzterbeatxD (Slettet)

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2012 af Sandrabp (Slettet)

Hej. 

 Er der en der kan uddybe svaret? Jeg er stadig i tvivl om hvordan man differentiere ln(2x+1). Jeg kender godt til sammensatte fuktioner, er er forvirret om hvordan man bruger de forskellige regneregler. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

[ ln(2x+1) ]' = [1/(2x+1)] · (2x+1)' = 2/(2x+1)


Skriv et svar til: Differentation f(x)=x^4+ln(2x+1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.