Matematik

Bestem en forskrift - kunne bruge hjælp

10. november 2010 af Ristedorte (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg tænkte på, om der ikke var nogle, som kunne hjælpe mig med denne opgave:

To funktioner f og g er bestemt ved

f(x) = 1/4x2 - x + 2

g(x) = 1/3x + 3.

a) løs ligningen f(x) = g(x)

b) + c) Skitsér graferne for f og g, og løs uligheden </= g(x).

Jeg håber, at nogen kan hjælpe lidt.

På forhånd, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) Løs ligningen f(x) = g(x) . Indsæt forskrifterne for f(x) og g(x) i ligningen:

(1/4)x2 -x + 2 = (1/3)x + 3 .

Reducer og løs den fremkomne 2.-gradsligning.


Svar #2
10. november 2010 af Ristedorte (Slettet)

Hej Andersen, tak for det brugbare svar, men når du skriver "reducer" mener du vel også at faktorisere og sætte uden for parantes?


Skriv et svar til: Bestem en forskrift - kunne bruge hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.