Matematik

Funktionen f er bestem ved

10. november 2010 af Monique1988 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg håber der er nogle der vil hjælpe mig.

Funktionen f er bestem ved

f(x) = √2x - 1     ,     x≥0,5

a) Bestem f´(x).

Skal jeg da bare differentiate?

Grafen for f har en tangent med hældningskoefficient 0,333333

b) Bestem koordinatsættet til denne tangents røringspunkt med grafen for f. 

Skal jeg da indsætte 0,333333 på x-plads?

Jeg er lidt i vildrede da jeg var syg da her blev gennemgået på klassen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2010 af PeterValberg

 er det:

eller

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
10. november 2010 af Monique1988 (Slettet)

Det er den første.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2010 af PeterValberg

 okay, det kigger jeg lige på :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
10. november 2010 af Monique1988 (Slettet)

Tak:-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2010 af PeterValberg

 se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Monique1988.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2010 af pensionist (Slettet)

f'(x) =1/ √(2x-1)


Svar #7
10. november 2010 af Monique1988 (Slettet)

Tak:-) Jeg prøver at kigge på det senere. Da jeg kan se det kræver lidt tid for mig at sætte mig ordentlig ind i det.


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. november 2010 af PeterValberg

 med hensyn til tangenten.

Denne har hældningskoefficienten 1/3 i røringspunktet P(x0,y0) med grafen for f
Dette betyder, at f'(x0) = 1/3  hvis du sætter forskriften for f' lig med 1/3 og løser for x (eventuelt med en solve-kommando i dit CAS-værktøj, skulle du gerne få x-koordinaten for tangentens røringspunkt.
Indsættes denne x-værdi (x0) i forskriften for f får den røringspunktets y-koordinat.

dermed er punktets koordinater bestemt.
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Funktionen f er bestem ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.