Matematik

Excel HJLÆP!!

11. november 2010 af Dising (Slettet)

Dav :)

Jeg ville høre om der er nogle som kan hjælpe mig med en excel opgave

Jeg skal lav et regneark til løsning af 2 ligninger med 2 ubekendte i excel.
Der skal være mulighed for at taste forskellige ligninger ind.

er der nogle som kan hjælpe mig?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af mette48 (Slettet)

Allerførst skal du beskrive, hvordan du løser 2 ligninger med 2 ubekendte.

Det skal gøres omhyggeligt, ellers kan du ikke arbejde videre derfra

løsning af en ligning med en ubekendt kan se således ud

ax+b=c

træk b fra på begge sider af =

del med a på begge sider af =

Række 1 er antal x

række 2 er tal

række 3 er tal på den anden side af =

A1  a

A2  b

A3  c

B1  =A1

B2 =0

B3=A3-A2

C1=1

C2=0

C3=B3/B1

Håber du kan bruge det til noget


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2010 af pensionist (Slettet)

ax + by = c

dx +ey = f

Opret celler for

a    b    c

d    e    f

d*a/d     e*a/d       f*a/d

b - e*a/d             c -f*a/d

( c -f*a/d ) / (b - e*a/d  )      [ = y ]
 

(c - b*y) / a                 [ = x ]


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2010 af PeterValberg

 prøv vedhæftede (det er godt nok lavet i EXCEL 2010)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2010 af PeterValberg

 #3 Regnearket benytter determinantmetoden (Cramers regel)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
11. november 2010 af Dising (Slettet)

Tusinde tak for jeres hurtige svar :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2010 af PeterValberg

Kom til at tænke på, at det ikke er sikkert alle har EXCEL 2010, - så jeg har gemt regnearket i EXCEL 97-2007 format også, - se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:2lligninger2ubekendte.xls

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2010 af pensionist (Slettet)

#6

En løsning lavet med Visual Basic er vel ikke det samme som en løsning lavet i et regneark.

Hvordan skal Christian kunne dokumentere, hvorledes han er kommet frem til løsningen ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. november 2010 af PeterValberg

Jeg har ikke brugt VB, det er faktisk EXCEL, arkbeskyttelsen skal bare lige slås fra (der er ikke kode på)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. november 2010 af pensionist (Slettet)

@#8

Det virker ikke i Excel 2000, men det er jo mit problem :- )


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. november 2010 af PeterValberg

 den i #3 uploadede excel-fil (2010) er da ikke arkbeskyttet

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. november 2010 af pensionist (Slettet)

@#10

Fxxx Microsoft. Jeg downloadede OpenOffice og det løste problemet.


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. november 2010 af PeterValberg

 :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Excel HJLÆP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.