Matematik

Bestem vinkel A

11. november 2010 af jhjjhjjhj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Min søster mangler hjælp til dette simple spørgsmål:

I en retvinklet trekant er: a = 5, b = 7 Hvad er vinklen A?

Jeg er i tvivl om hvilken formel, jeg skal bruge.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2010 af mathon

             A = tan-1(5/7)


Svar #2
11. november 2010 af jhjjhjjhj (Slettet)

 Tak! 
Kan du også hjælpe mig med hvordan man finder hypotenusen i en retvinklet trekant, hvor jeg kender alle vinklerne, men kun én side.

A= 50 grader

B=40 grader

C= 90 grader

a= 45 cm.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2010 af mathon

                         c = (45 cm) / cos(40º)


Svar #4
11. november 2010 af jhjjhjjhj (Slettet)

 Perfekt! Mange tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Bestem vinkel A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.