Kemi

Kemiopgaver - SOS

12. november 2010 af Maleborn91 (Slettet)

Hej,

Jeg vil meget gerne have afklaret nogle spørgsmål:

1. Hvordan beregner jeg pH i en vandig opløsning der har [OH^-] = 0,432 ( og temperatur = 25celcius grader)?

2. Hvordan beregner jeg oxidationstallet for svovl i H2SO3, SO2, S^-2, S8, HSO4^- og HS^-

3. Hvordan afstemmer jeg disse redoxreaktioner: Pb^2+ + OCl^-  --> PbO2 + Cl^- (basisk opløsning og I^- + Cr207^-2 ---> I2 + Cr^3+ (sur opløsning)

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2010 af mathon

 pOH beregnes

                             pOH = -log([OH- ]) = -log(0,432) = 0,36

                             pH = 14 - 0,36 = 13,64


Svar #2
12. november 2010 af Maleborn91 (Slettet)

har faktisk lige fundet ud af det. det stod i isis b bogen, men mange tak! har du et svar på de andre mate?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2010 af mathon

2)

                                                +4       +4          -2          0            +6               -2
                                             H2SO3     SO2       S2-        S8         HSO4-         HS-


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2010 af mathon

3)

                                                    +2           +1                 +4             -1
                                                    Pb2+   +   ClO-    --->    PbO2   +   Cl-

................

                                                   -1      +6                   0       +3
                                                    I-  +  Cr2O72-   --->   I2  +  Cr3+


Svar #5
14. november 2010 af Maleborn91 (Slettet)

ad, hvor er du vild - mange tak, mathon!


hmm. jeg har lige et par spørgsmål mere:

0,100 mol ethansyre opløses i vand til volumenet 2,00 L.

a) beregn ethansyrens formelle koncentration

b) skriv reaktionsskemaet for hydronolysen (syre-basereaktionen)

c) forklar hvorfor ethansyrens aktuelle koncentration må være mindre end dens formelle koncentration

da ethansyre er en svag syre, kender man ikke umiddelbart [H30+]. Men en måling af pH giver resultatet pH = 3,03

d) beregn [H30+]

e) Beregn også [CH3COO-] og [CH3COOH]  (vinke: betragt dit reaktionsskema, og brug koefficienterne.. I øvrigt skal man ignorere den smule H30+, der stammer fra vandets autohydronolyse)

Har regnet det, men hvad får du Mathon, og hvordan er du kommet frem til det?

Ville være en stor hjælp.

På forhånd tak!


Svar #6
14. november 2010 af Maleborn91 (Slettet)

 og i opgave 3, hvor du har angivet oxidationstal for redoxreaktionerne - hvordan har du afstemt dem?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2010 af mathon

ekstraspørgsmål
        se
www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx
 

3)

                                                   
                                                    Pb2+   +   ClO-   +  2 OH-   --->    PbO2   +   Cl-   +  H2O

................

                                                 
                                                    6 I-  +  Cr2O72-  +  14 H+  --->   3 I2  +  2 Cr3+   +   7 H2O


Skriv et svar til: Kemiopgaver - SOS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.