Matematik

Løs ulighed

13. november 2010 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er givet ved:

f(t)=12+3t-e0,5t , t∈[0;6,9]

Løs uligheden f(t)>13

Jeg har plottet funktionen ind i TI-interactive samt linjen med ligningen y=13. Efterfølgende har jeg fundet skæringspunkterne mellem disse.

Skræringspunkterne er (afrundet):

(0,841 ; 13) og (5,47 ; 13)

altså må der gælde at:

f(t)>13
for t>0,841 og t <5,47      ikke sandt?

Men hvordan vil man løse denne ulighed med håndkraft?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er en fortsættelse af din tidligere opgave https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=917630 hvor du fik løst opgaven numerisk (ved brug af CAS).

Den til uligheden hørende ligning er af formen t = 2·ln(3t - 1) , men der findes ikke en løsning for denne ligning på lukket form.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2010 af peter lind

Nu er din beskrivelse af funktionen lidt uklar. Mener du f(t) = 12+3t-e0,5t ?. Hvis det er det du mener, kan den ikke løses ved håndkraft.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er præcis den funktion (se den tidligere opgavetråd) .


Skriv et svar til: Løs ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.