Matematik

Gennemsnitsfarten på en vogn?

13. november 2010 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hejsa :) jeg er igang med at lave en aflevering matematik, og kan desværre ikke huske hvordan man regner gennemsnitsfart`??


- Vogen bliver løftet 52 m op i Det Gyldne Tårn.
Turen op tager 24 sekunder.

BEREGN VOGNENS GENNEMSNITSFART PÅ VEJ OP.

Håber i kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2010 af ramme2 (Slettet)

(52/24)  m/s     Vil du omregne til kilometer pr time  (km/h) skal du gange med 3,6


Svar #2
13. november 2010 af Ukenddt (Slettet)

hvorfor 3,6?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2010 af ramme2 (Slettet)

du omregner meter/sekund til kilometer/time.   Du skal have antallet sekunder der går på en time. Dette er 3600 sekunder pr time. Derefter omregner du meter til kilometer du dividere med 1000      3600/1000 = 3,6

52/24 m/s = 2,1667 m/s     3600*2,1667 meter/ time. = 7800,12 meter/ time = (7800,12/1000) km/ time = 7,8 km/time 

2,1667 m/s *3,6 = 7,8 km/time 


Svar #4
13. november 2010 af Ukenddt (Slettet)

nåår,okay,tak :D


Skriv et svar til: Gennemsnitsfarten på en vogn?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.