Matematik

Projektion af vektorer

13. november 2010 af jossiee (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Vektorer: a(4,2) og b(1,4)

Jeg har udregnet ud fra formlen af projektion af vektorer b, og har i nu gået i stå med to vektorer: (12,17) og vektorer a(4,2). Jeg skal finde koordinatsættet men er meget i tvivl. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2010 af PeterValberg

 Du må meget undskylde, men jeg finder din formulering lidt uklar, - jeg er faktisk i tvivl om, hvad du ønsker hjælp til at bestemme ???

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
13. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Det kan jeg godt forstå, for at det er svært at skrive uden korrekte formler, men skal finde projektionen af vektor b på vektor a ud fra følgende vektorer: a=(4,2) og b=(1,4)


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Projektionen af vektor b på vektor a er vektoren

ba = (ba/|a|) a/|a|


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2010 af PeterValberg

jeps, som Andersen11 så rigtigt angiver, - god fornøjelse

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
13. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Jeg har formlen og har indsat tallene, men så får jeg (12,17) * vektor a?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2010 af PeterValberg

jeg får det godt til: 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Vi har |a|2 = aa = 20 og ba = 4 + 8 = 12, så

ba = (12/20)a = (12/20)(4 ; 2) = (48/20 ; 24/20) = (12/5 ; 6/5)


Svar #8
13. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Selvfølgelig. Jeg havde lavet en regnefejl. 

Tusinde tak. 

God weekend :D


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. november 2010 af PeterValberg

I lige måde jossiee :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Projektion af vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.