Matematik

vektor haster

15. november 2010 af Nadiakb (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej, er der nogen som kan hjælpe mig med min opgave som lyder:

Bestem eventuelle skæringspunkter mellem linierne l og n:

l: (x,y) = (0 over -1)+t (1 over 2)                        og n: (x,y) = (-1 over -3) + t( 0 over s)

Hvordan skal jeg bestemme skæringspunkter ud fra de to parameterfremstillingen?

på forhånd tak !


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2010 af mette48 (Slettet)

n: (x,y) = (-1 over -3) + t( 0 over )  skulle der ikke stå et tal i stedet for s?

i linie n bruges v i stedet for t

0+t=-1+v og -1+2t=-3+v*s                sæt det rigtige tal ind i stedet for s og find de to ubekendte fra de to ligninger


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2010 af peter lind

Løs ligningerne t1 =-1+t2, -1 +2t1 =-3+t2*s


Svar #3
15. november 2010 af Nadiakb (Slettet)

hej peter lind, hvordan har du dannet de to ligninger ud fra parameterfremstilligen.

kan ikke finde ud af sammenhængen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2010 af mette48 (Slettet)

x1= x2 giver første ligning

y1=y2 giver anden ligning   

Læs lige #1 og fortæl hvad s er


Svar #5
15. november 2010 af Nadiakb (Slettet)

der står ikke s i opgaven, men 2


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2010 af mette48 (Slettet)

l: (x,y) = (0 over -1)+t (1 over 2) og n: (x,y) = (-1 over -3) + t( 0 over 2)


Svar #7
15. november 2010 af Nadiakb (Slettet)

hvor har du fundet v fra i din ligningen, for jeg ikke kan se nogen v i parameterfremstillingen,


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. november 2010 af mette48 (Slettet)

X             0+1t=-1+0v  ⇒ t=-1

y             -1+2t=-3+2v  ⇒ -1+2*(-1)=-3+2v ⇒-3=-3+2v ⇒ v=0

 (x,y)=(0-1,-1+2*(-1))=(-1,-3)


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. november 2010 af mette48 (Slettet)

#7

t står for forskellige værdier i de to parameterfremstillinger, derfor erstattede jeg det ene t (i n) med et v


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. november 2010 af mathon

                                          L:   y = 2x - 1        m: x = -1

skæring kræver
                                                y = 2x - 1 og  x = -1
dvs
                                                y = 2·(-1) - 1 = -2 - 1 = -3

skæringspunkt
                                                S = (-1,-3)
 


Skriv et svar til: vektor haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.