Matematik

opstil ligning

17. november 2010 af tomassongirl (Slettet)

 jeg skal opstille en ligning der angiver sammenhængen mellem E og y

log(E)= 2,4x-1,2

y=1,4*10^5*0,1222^x

hvordan gør jeg dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2010 af pensionist (Slettet)

Løs begge ligninger mht. x og sæt de to udtryk lig hinanden

Derefter isolerer du y


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2010 af mathon

                    isoler E i
                                              log(E) = 2,4·x-1,2

                    isoler x i  
                                             y =1,4·105·0,1222x          og indsæt i    øverste ligning
                                            
                            
 


Skriv et svar til: opstil ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.