Matematik

Udledning af: Kvrod(x^2+y^2+z^2) ?

17. november 2010 af Rashal111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

God eftermiddag!

Sidder lige med et problem her at jeg skal bruge selve udledningen af formlen kvrod(x^2+y^2+z^2), altså en afstandsformel udledt af pythagoras læresætning samt den normale afstandsformel= kvrod((x1-x2)^2+(y2-y1)^2).

Er der nogen der eventuelt har den liggende i et word-dokument udledt som de kan sende?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2010 af mette48 (Slettet)

Forestil dig eller tegn en kasse med det ene hjørne i (0,0,0) og det diamentralt modsatte hjørne i (a,b,c)

Indtegn linien fra (0,0,0) til (a,b,0) denne linie ligger i z-planen (tegn en skitse af denne) og dens længde kan beregnes ved hjælp af pythagoras. Dens længde l bliver l2=a2+b2.

Tegn nu en skitse af planen hvori denne linie og diagonalen i kasse ligger. Da de to linier ligger i samme plan kan diagonalen beregnes ved hjælp af pythagoras d2=l2+c2=a2+b2+c2


Skriv et svar til: Udledning af: Kvrod(x^2+y^2+z^2) ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.