Fysik

Fysik (energi - opgaver)

17. november 2010 af Clause (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej alle sammen. fysik er ikke lige min stærke side, men har et  spørgsmål som jeg ikke kan finde ud af .. håber der er nogen der kan hjælpe.. ville sætte meget pris på det..

1. en elkedel er fyldt med vand.. vandmængden er ikke oplyst. vandet er bragt til kogning.. en elmåler har vist at kedlen brugte 415 kJ til opvarmning og et ur viste at opvarmingen tog 208 sek..

a) beregn elkedens effekt

 - ved førnævnte opvarmning modtog vandet en varmemængde på 390 kJ

b) beregn elkedlens nyttevirkning

c) der er hældt 3,0 L vand på cappuccino-maskinen.. maskinen opvarmer vandet fra 20 grader til kogepunktet. beregn den mængde termisk energi der er blevet tilført vandet.

- cappuccino-maskinen bruger vandet til at producere damp som igen opvarmer mælk. I løbet af en dag er der fordampet 0,75 L vand..

d) hvor meget varmeenergi er der tilført vandet til fordampning af ovennævnte vandmængde? (se bort fra energi til opvarmning til kogepunktet)

håber virkelig i kan hjælpe.. takker på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2010 af mathon

                          P = E/t

                          vurder 390 kJ i forhold til 415 kJ

                       


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2010 af mathon

   opvarmning                                   ΔE = m·c·ΔT

   fordampning                                  ΔE = m·Lfd

   ρ = 1 kg/L
   c = 4,186 kJ/(kg·K)
   Lfd = 2260 kJ/kg


Svar #3
17. november 2010 af Clause (Slettet)

tusind tak for hjælpen..

hvilken formel skal jeg så bruge til når jeg skal regne elkedlens nyttevirking ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2010 af mathon

almindelig procentregning


Svar #5
18. november 2010 af Clause (Slettet)

okay tak skal du have ;)


Skriv et svar til: Fysik (energi - opgaver)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.