Matematik

bestem en forskrift.

17. november 2010 af studentstx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej studie folk :)

Har lige problemer med at komme igang med en opgave, håber nogen kan hjælpe.

vi har: dp/dt=42-0,042*p, hvor p angives i kr og t i døgn

- Bestem en forskrift for p, når det oplyses at p(60)=1040?

kan ikke rigtig se hvordan jeg skal starte..

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2010 af mathon

                         p ' + 0,042·p = 42

af typen

                         y ' + f(x)·y = g(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. november 2010 af pensionist (Slettet)

Start med at finde p(x) ved integration.


Svar #3
17. november 2010 af studentstx (Slettet)

skal jeg så indsætte 60 i y´s plads? Ved ik rigtig hvordan :(


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. november 2010 af pensionist (Slettet)

Nej, det er mere kompliceret.

Se vedhæftede fil.


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. november 2010 af mathon

som fortrinsvis kan overskues af rutinerede differentialligningsløsere

man
              begynder med at finde
                                                            ∫o 0,042 dt = 0,042·t

                                                           og multiplicerer med e0,042·t                    og ikke p(x)


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. november 2010 af mathon

se detaljer
     i


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. november 2010 af mathon


...så er det en hjælp at lære af...

uanset at pensionisten har et andet pædagogisk syn på sagen - demonstreret i flere indlæg


Svar #8
18. november 2010 af studentstx (Slettet)

Jeg siger Mange tak for hjælpen mathon, det var meget pænt af dig :)


Brugbart svar (1)

Svar #9
18. november 2010 af pensionist (Slettet)

“When we judge or criticize another person, it says nothing about that person; it merely says something about our own need to be critical.” – unknown origin


Skriv et svar til: bestem en forskrift.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.