Fysik

Adiabatisk Kompression

18. november 2010 af Chrestian (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hejsa .. -.- 

Sidder med en opgave om adiabatisk kompression og kan ikke rigtig komme igang!

I en delproces bliver 432 cm^3 helium ved 1.63 grader celsius og 2,43 MPa komprimeret adiabatisk til et tryk på 5.76 MPa. 

Den molære varmekapacitet, Cmv, er 12,8 J/(Mol*K)

Bestem stofmængden af helium i delprocessen?

Kan dette gøres ud fra idealgasligningen? 

(5.76 MPa * 432 cm^3) / (8.31 J/Mol*K * (25.3+273.15)K) = 1,0033065 mol

Er dette korrekt? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2010 af mathon

                 n = p·V/(R·T)

                 n = (2,43·106 Pa)·(432·10-6 m3) / ((8,31451 Pa·m3/(mol·K))·((273,15+1,63) K) = 0,459482 mol


 


Skriv et svar til: Adiabatisk Kompression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.