Matematik

-x^4-2x^3+3x^2+1

18. november 2010 af aageseverinsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion er givet

f(x)= -x^4-2x^3+3x^2+1

a) Bestem monotoniforholdene

Hvordan gør man det udfra denne funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2010 af Anxyous (Slettet)

 Differentier den og løs ligningen f '(x) = 0, så finder du alle tangenter med hældningskoefficienten 0, dvs. alle lokale maximum og minimumspunkter.


Svar #2
18. november 2010 af aageseverinsen (Slettet)

4x^3 + x^2 -6x ... når jeg har differentieret den.. Rigtigt?

Okay tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2010 af badooo (Slettet)

Nix.

f'(x) = -4x3-6x2+6x

hvis jeg ellers husker rigtigt (har ikke differentieret i 2 år så det kniber med hukommelsen :P)


Svar #4
18. november 2010 af aageseverinsen (Slettet)

haha okay! tusind tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er korrekt differentieret i #3. Løs ligningen f'(x) = 0 ved brug af nulreglen for et produkt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2010 af idagerjegrask (Slettet)

Jeg tror måske løsning af -4x^3-6x^2+6x=0 nulreglen for et produkt bliver lidt svært i netop den opgave, løs hellere på lommeregner.


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der er ingen grund til at bruge lommeregner til at løse den ligning.

-4x3 -6x2 +6x = -2x·(2x2 +3x -3) = 0 .

Brug nu nulreglen på dette produkt.


Svar #8
18. november 2010 af aageseverinsen (Slettet)

fedt nok! tak! :)


Skriv et svar til: -x^4-2x^3+3x^2+1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.