Fysik

new york til paris

18. november 2010 af MikkelN (Slettet) - Niveau: B-niveau

 et fly flyver med en hastighed på to gange lydens hastighed (Mach 2). Afstanden fra new york til paris er 5851 km.

hvor lang tid tager det flyet at flyve fra new york til paris?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2010 af hippo746 (Slettet)

t=l/v eller med lidt dansk  tid = afstand/hastighed


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Divider afstanden med hastigheden. Brug konsistente enheder.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2010 af fortabtdanskelev (Slettet)

jeg antager du mener lydens hastighed ved 20grader censius i luft, hvilket er 343 m/s omregner til km / s. så det bliver 0.343 km / s da vi har 1000 m på en km.

dernæst dividere vi afstanden (5851km) med hastighed.

så vi har 5851/0.343 = 17058.3 s

da dette er et mere eller mindre ufatteligt stort tal for den normale menneskes hjerne. vil vi omregne det til timer. og da vi har 60 sekunder på et minut, og 60 minutter på en time. har vi altså 60*60 sekunder på en time altså 3600.

dette divideres med det samlede antal sekunder:

17058.3/3600 = 4,73841666.

så ca 4 timer og 43 min


Svar #4
18. november 2010 af MikkelN (Slettet)

 det skal være 2 gange lydens hastighed


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2010 af fortabtdanskelev (Slettet)

så bruger du bare de mellemregninger der er vist, og indsætter 686 m/s i stedet for (: 


Skriv et svar til: new york til paris

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.