Matematik

ABC

19. november 2010 af came (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal gribe opgaven an og håber derfor på hjælp.

Tak på forhånd : - )

I en trekant ABC er a= 6,7      vinklen til A= 56 grader      og     vinklen B= 43 grader

a) Bestem c smat arealet af trekanten

b) Bestem længden af medianen ma


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2010 af PeterValberg

 Så er vinkel C = 81o (vinkelsummen er jo 180o)

Brug cosinusrelationen til at bestemme længden af siden b.

Brug derefter formlen : TABC = ½·a·b·sinC  ti at finde arealet af trekant ABC

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
20. november 2010 af came (Slettet)

Jeg kan jo ikke bestemme siden b ved hjælp af cosinusrelationerne, fordi jeg kun kender: a, A, B, C.

c2= b2 + a2 - 2ab * cos C

Jeg kender ikke lille b

Hvad gør jeg nu?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2010 af mathon

                         c/sin(C) = a/sin(A)

                         T = (a2/2)·sin(B)·sin(C)/sin(A)

                          ma2 = c2 + (a/2)2 - 2·c·(a/2)·cos(B)


Svar #4
21. november 2010 af came (Slettet)

c/sin(C)= a/sin(A)

Jeg kender både store A og a.

a/sin(a)= 6,7/sin(56)= 8,081660225

Det tætteste jeg kan komme på er:

c/sin(C)= 7,9822/sin(81)= 8,081699127

Jeg kender store C, men jeg kender ikke lille c. Det er den jeg prøver, at finde ved, hjælp af reglen: c/sin(C)= a/sin(A)

Er der ikke en måde jeg kan komme tættere på det rigitge resultat?


Svar #5
22. november 2010 af came (Slettet)

T = (a2/2)·sin(B)·sin(C)/sin(A)

Er T= arealet for trekanten og hvorfor bruger du lige den formel?

ma2 = c2 + (a/2)2 - 2·c·(a/2)·cos(B)

Hvorfor siger du ma2? Hvorfor ikke bare ma. Jeg skal finde medianen og ikke medianen i 2.


Svar #6
23. november 2010 af came (Slettet)

Hvordan finder jeg c, når jeg ifølge formlen skal kende lille b for at regne den ud?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2010 af mathon

#3 videreført

                         c/sin(C) = a/sin(A)

                         c = sin(C)·a/sin(A) = sin(81º)·6,7/sin(56º) ≈ 8,0

                          ma2 = c2 + (a/2)2 - 2·c·(a/2)·cos(B) = 8,02 + 3,352 - 8,0·6,70·cos(43º)

                          ma = (8,02 + 3,352 - 8,0·6,70·cos(43º))½

-


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. november 2010 af mathon

               T = (1/2)·b·c·sin(A) = (1/2)·a·c·sin(B) = (1/2)·a·b·sin(C) = (a2/2)·sin(B)·sin(C)/sin(A)


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. november 2010 af mathon

  rettet tastfejl:                 

                              ma = (8,02 + 3,352 - 8,0·6,70·cos(43º))½  = 5,99


Svar #10
24. november 2010 af came (Slettet)

Tak, men hvor har du 3,35 fra? Og hvorfor opløfter du med en halv?


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. november 2010 af mathon

 ...på en tegning ses alt...

    3,35 = (1/2)·a

     √(x) = x½


Svar #12
24. november 2010 af came (Slettet)

Tusind tak for hjælpen : - )


Skriv et svar til: ABC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.