Fysik

halveringskonstant - forklaring?

20. november 2010 af slapdack (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hvis k = - ln (a)

Halveringstiden = T1/2

Hvordan kan så  T1/2 =    ln (1/2)
                                          ________
                                                ln (a) 

være det samme som:

T1/2 =   ln(2)
           _____
                k

? Siger man ln(2) for at gøre halveringstiden positiv?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2010 af Hazzelnødder (Slettet)

Jeg mener at k er:

k = ln(2) / t½

Som er det samme som:

t½ = ln(2) / k


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2010 af mathon

                             

                                              T½ = ln(1/2)/ln(a)

                                               T½ = -ln(2)/ln(a)

                                                T½ = ln(2)/(-ln(a))

                                                T½ = ln(2)/k


Skriv et svar til: halveringskonstant - forklaring?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.