Matematik

timer

20. november 2010 af line112 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

heeij.

jeg forstår ikke følgende opgave:

A) I november var natten 5½ time længere end dagen. Hvor lang var natten så?

jeg forstår ikke hvad opgaven går ud på.

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2010 af pige24 (Slettet)

Tror A er 12+5,5


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2010 af pige24 (Slettet)

Nu glemte jeg helt at skrive hvordan jeg kom frem til facit, det er vigtigt du forstår hvordan opgaven løses.

Jeg har sagt halvdelen af døgnet er 12timer

12timer+5,5


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven går ud på finde ud af, hvor lang natten var det pågældende døgn. Natten er tidsrummet fra solnedgang til solopgang. Kalder vi antallet af timer i natten for N og antallet af timer i dagen for D, har vi fra almindelig kendt viden

N + D = 24

Oplysningen i opgaven er

N - D = 5,5

Find N ud fra de to ligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke rigtigt. Du skal kun lægge halvdelen af de 5,5 til de 12. Ellers bliver forskellen jo 2·5,5 = 11 timer.


Svar #5
20. november 2010 af line112 (Slettet)

er resultatet 17.5 time


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej. N = 12 + (5,5/2) = 12 + 2,75 = 14,75 time . Dagen er så 24 -14,75 = 9,25 time.


Svar #7
20. november 2010 af line112 (Slettet)

når ja. tak for hjælpen.


Skriv et svar til: timer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.